Жижа / Žiža

Жижа / Žiža

Comments

Ognjen Popović Dragan Kojic Crijeva 4life 💕
Stigla je sezona maline. Dani su topliji, a bobice sve slađe i sve crvenije. Kraj proljeća donosi ukus našeg kraja spakovan u mali prelijepi paketić, koji će vam u prvom dodiru sa nepcem ispričati priču o blagorodnoj Vrbaskoj župi, pitomim šumama, čistoj vodi i mirisnoj zemlji iz koje rastu ove ljepotice, sitnog trna, ali krupnog ploda. Ispuniće Vam sve želje po pitanju ukusa, pa i one najzahtjevnije. Možete da ju cijedite, pasirate, kuhate ili u sok pretvorite. U svakom slučaju će da nastavi da Vam priča priču o ljubavi Vrbasa i brda koja ga okružuju. Crvena bobica je njegovana i zaštićena od svih loših uticaja. Uzgojena bez hemije i ili bilo kakvih nezdravih primjesa ili postupaka.

Organska malina pred Vašim vratima.

U pakovanjima od pola kilograma ili u gajbicama.

Cijena 5KM/kg (molimo ponude u inbox da bi se dogovorili oko dostave)

Kontakt (tel.,viber, whatsApp)

066 954 815

[Dragan Mačinković](https://www.facebook.com/dragan.macinkovic?fref=gs&__tn__=%2CdK-R-R&eid=ARDi6mUZigkkp3zn8C3gGlqtwjDuHL6D_J8bOrInEOjuo3VwLmYiXIZ8pn1OE_WtLUA6oyStinUIWqHd&dti=366395340131844&hc_location=group)

P.S. Za veće količine možete Nas posjetiti da na licu mjesta provjerite kvalitet i da se dogovorimo o saradnji.
Luujoooo 💕
sve je ok
Bela
Hvala ekipi Žiže na podršci i hvala ljudima koji su došli.
Mi smo uživali!
Subotex je Alien Music tako da je vaša hrabrost neopisiva.
"Evo Xeda, nema beda..." je jedna od najupečatljivjih uvodnih rima jednog MC-a, sto se mene tiče. Da skratim, po tom pitanju Xed je bio dio zlatnog doba hrvatskog hip-hopa, koji se, fanatično pratio u BL. Iz Zagreba (Tram11, Bolesna Braca, Nered i Stoka, da nabrojim najuticajnije), i Splita (TBF, Dirtz III Ratz, i ostali...)

No XED nije samo MC i producent, i nije samo Hip Hoper, njegova prva i dugogodišnja ljubav je Electro. Juan Atkins aka Cybotron (čovjek koji se smtra direktno odgovornim za stvaranje Techno muzike)je prve snimke koje je snimio bile su Electro ploče, a Techno nije ni postojao, a na sam žanr je direktno utjecao od legendarne njemačke grupe Kraftwerk. Xed je jedan od osnivaca i godfather (on ne bih htio tu titulu zasigurno) Hrvatske Electro scene, zatim osnivac electro benda/izdavacke kuce CROBOT!
Pored toga što je organizator mnogih electro/electro-funk/miami bass, i inih pravaca usko vezanih za Electro, (AUX 88, Anthony Rother, Boris Divider - da navedem samo najpoznatija imena koje je Crobot Crew dovodio u Hrvatsku), a Crobot Muzik je izdavacka kuca koju su osnovali zajedno DJ Xed i N-ter, koji sami imaju par izdanja na istom labelu. Izdanja Crobot Muzik je prihvaćena među mnogim Djs-ima i u Electro zajednici. Ipak najveci uspjeh se smatra kompilacija Dalekovod, koja je došla do broja 4.
Pored hrpe ep-a i albuma, i izdanja mnogih drugih Electro umjetnika, i za nevjerovatnu diskografiju Crobot Crew/Muzik dovoljno je da kliknete na https://www.discogs.com/label/57200-Crobot-Muzik i samo Xedovu diskografiju https://www.discogs.com/artist/961876-DJ-Xed?noanv=1 biće vam jasno koliko ovaj čovjek stvara, a ja sam oduševljen njegovim stvarima na jednoj od najboljih i najozbiljnijih kompilacija, koja se tiče elektronske muzike, na ovim prostorima, govorim o nevjerovatnoj vynil kompilaciji Ljubljana Electro City (izdavač Elektroliza),koja je odlično primljena u evropskoj electro zajednici. O kompilaciji vise pogledajte ovdje: https://www.discogs.com/Various-Electro-City-Ljubljana-/release/12164013

No Xed ne dolazi sam na Kratki Spoj event, našem voljenom lokalu, već sa njim dolaze, i Microslav i Ivna Ji, mlade snage koje bi takođe volio čuti.
Cause I Dream of Wires, jedva cekam 27. jul.
Wir Sind Die Croboter!!!

Malo više informacija o našim gostima na:

Microslav (ZG):
https://www.discogs.com/artist/1805979-Microslav
https://soundcloud.com/microslav

Ivna Ji (ZG):
https://soundcloud.com/ivnaji
https://www.mixcloud.com/ivnaji/

DJ Xed (ZG):
https://soundcloud.com/dj-xed
https://www.mixcloud.com/xedkroboter/
As requested :)

Ozbiljan bar sa puno sijalica i namjernom muzikom.

Operating as usual

03/05/2020

Pheromones // Lag - Masterclass

Pogledajte Lagov Masterclass koji je uradio za Pheromones i Proper Techno ekipu o distorziji i paralelnim procesima u muzičkoj produkciji. :)

21/02/2020

[12/24/18]   Ljudi. Da radimo novu?? 10ak jakih me je pitalo, ako vas ima još za voće, kamin i hitove pišite mi odmah molim vas. Trebalo bi nas 20ak ili 30 po nekih 10KM učešća i fiesta je spremna. Javite ili lično ili ispod. **

datzee.blogspot.com 14/11/2018

AMBIENT-TECHNO: A BRIEF HISTORY AND TIMELINE - PART I - by Funky Jeff

datzee.blogspot.com Introduction: O...

09/11/2018

Dragi svi koji ste karte za Svemirka rezervisali ali ih niste preuzeli, zamolio bih vas ili, da ih preuzmete danas na šanku do 18:30h, ili da nam pošaljete poruku kojom potvrđujete rezervaciju. Poruku na Žižu ili moj lični čet. Kako nam je ostala samo četvrtina od ukupnog broja karata, ovaj potez nam je prilično važan. Svi koju ste na spisku dakle, ako ste u prilici, potvrdite nam još jednom.
Hvala vam puno i vidimo se večeras. *

26/10/2018

Ivan Grobenski Chillout Duo │ On Death and Other Problems

When you're young
You don't believe that people die
They live forever
But then one day you wake up just to find your goldfish on the carpet hanging for dear life
And then you find out that your dog is not your dog it's just some dog that looks like the one you had
7 years ago

Then you realize
It's just the way things are
And you realize
Everybody dies
So you start to think about
Death & other problems

When you're young
You don't believe you're gonna die
You'll live forever
But then one day somebody says you need to dress up for a funeral 'cause you're old enough to go and then you find out about cancer and then hospital expenses but you're not rich enough to pay so you think about your goldfish, tossing on the carpet, hangin' for dear life

Žiža, 20.10.2018. Gitara/Vokal: Ivan Grobenski Bas gitara: Pavle Bojanić http://tiny.cc/GrobenskiTunes http://tiny.cc/GrobenskiBandCamp

mondo.ba 25/07/2018

Microslav, Ivna Ji i DJ Xed u petak u Žiži

https://www.facebook.com/events/1176567332482927/

mondo.ba U petak 27. jula u banjalučkom kafiću Žiža održaće se veče pod nazivom "Kratak spoj", kada će nastupiti tri regionalno poznata DJ-a: Microslav, Ivna Ji i DJ Xed.

01/07/2018

Жижа / Žiža

01/07/2018

Жижа / Žiža

[05/24/18]   Žižu zatvaramo od 19:30 do 20:30h uoči Sarine i Dimitrijeve svirke. Moramo zbog postavki, rada sa kartama i tonske probe.

bosonoga.com 23/05/2018

Nova turneja Sare Renar počinje u Banjaluci

bosonoga.com Nagrađivana kantautorka Sara Renar nastupiće u banjalučkom kafeu Žiža u četvrtak, 24. maja, a uoči njenog koncerta će nastupiti Dimitrije Dimitrijević, solo autor iz Niša. Renar je nagrađivana zagrebačka kantautorka koja pripada grupi najpriznatijih muzičkih imena nove generacije u regi...

19/01/2018

Жижа / Žiža

06/09/2017

Nevid teatar

Prijavljujte se ljubitelji teatra između 18 i 30 godina 🧐

Pozdrav kolegama umjetnicima iz dramske oblasti koji imaju ne manje od 18, a ne više od 30 godina ❣️

Omladinska organizacija i "KD Svoboda" iz Trbovlja (Slovenija) TRAŽI VOLONTERA/KU ZA RAD u amaterskom pozorištu. Potrebno uz znanje iz oblasti teatra i znanje iz engleskog jezika. U pitanju je projekat finansiran iz EU - ERASMUS +. Troškovi boravka su pokriveni. Više informacija možete pročitati u linku. Srećno! 😃

08/06/2017

Nevid teatar

VEČERAS U 19:47 - BOG LUDOSTI ISPRED KRIVOG SATA 🤣
Bog ludosti na satiričan i tragičan način kritikuje postojeće društvo u kojem vladaju glupe legende, zavisti i laskanja, glupi ratovi, a postupci velikih vođa i političara proističu iz glupe zaljubljenosti u slavu.

BOG LUDOSTI ISPRED KRIVOG SATA U BANJALUCI 08.06. U 19:47
18 • Trg Bana Milosavljevića, 29 • Eklektik, 30 • Spomenik Petra Kočića
POHVALA LUDOSTI SLAVI VII GODINA IZVOĐENJA
U nedjelju, 18. juna, na Trgu Bana Milosavljevića, najdugovječnija predstava Nevid teatra, filosofski stand-up ‘Pohvala ludosti’ proslaviće VII godina izvođenja premijernim ###IX izvođenjem.
#nevidteatar #banjaluka #pozoriste #teatar #izlasci #standup

12/05/2017

Pakleno. Razuzdano. Pohotljivo.

Zar mi nemamo danas protiv čega drugog da se borimo? Zar je glupost najveći problem ovog društva? Ove subote, 13.05. u 21:13 u K.A.B. - u #Bogludosti nastavlja, premijerno po ###VI put, borbu protiv neobrazovanosti!

Više pročitajte: nevidteatar.com/pohvala-ludosti/
#NevidTeatar #Pohvalaludosti #standup #BanjaLuka #KAB

25/04/2017

Samo kratko. Ne damo live! Bili ste zločesti!
Iconoclast. Kosmogonija Free Jazz-a.
Hvala Leo i Julie.

07/04/2017

Вечерас у Жижи! Бог лудости!

VEČERAS U NEVID TEATRU ➜ Petak, 07.04. u 21:17, Жижа/Žiža
Bog ludosti uči muve, bilje i cvijeće metamorfozi ili šta ti smeta što ti cijelo pozorište zviždi! Pljeskaj ti sebi sam!
#Pohvalaludosti, Erazmo Roterdamski, FILOSOFSKI STAND-UP
nevidteatar.com/ovog-vikenda-u-nevid-teatru-prva-sedmica-aprila-2017/
#nevidteatar

17/03/2017

VEČERAS od 21:17 ➜ Bog Ludosti u Srpskoj 70 PREMIJERNO ###II put uči konje i volove gramatici i gimnastičkim vježbama

VEČERAS od 21:17 ➜ Bog Ludosti u Srpskoj 70 PREMIJERNO ###II put uči konje i volove gramatici i gimnastičkim vježbama
#Pohvalaludosti #Filosofskistandup #Nevidteatar ➜ nevidteatar.com

15/03/2017

PETAK (17.03.2017.) od 21:17 ➜ BOG LUDOSTI U ŽIŽI PREMIJERNO ###II put uči muve, bilje i cvijeće kako se treba boriti protiv demona
nevidteatar.com

PETAK (17.03.2017.) od 21:17 ➜ BOG LUDOSTI U ŽIŽI PREMIJERNO ###II put uči muve, bilje i cvijeće kako se treba boriti protiv demona
#Pohvalaludosti #Filosofskistandup #Nevidteatar ➜ nevidteatar.com

07/03/2017

#Nevidteatar U MARTU 2017!
#PustolovineBoletaKomete #Pohvalaludosti #Slučajevi #SpejsKoka
+387 (0) 65 741 363 • nevidteatar.com

#Nevidteatar U MARTU 2017!
+387 (0) 65 741 363 • nevidteatar.com

20/02/2017

Nevid teatar

Neustrašivi Bole Kometa

PODIJELI SA PRIJATELJIMA I OSVOJI NT MAJICU!

blboom.com 03/02/2017

KINO ЖИЖА | HIROSHIMA MON AMOUR [1959] | PROJEKCIJA FILMA @ЖИЖА [BANJA LUKA]

blboom.com Tekst: Renato Dodig Srijeda, 01/02 u Жижи: održala se projekcija filma Hiroshima Mon Amour (1959). Rečenicom “Ništa nisi vidjela u Hirošimi”, počinje Hiroshima Mon Amour (1959), debitan…

31/01/2017

UAMPI BUM

У Жижи ʘ Izložba │ No Place Feels Like Home

19/12/2016

Porodična poslastica PREMIJERNO 29.12.2016. u 19 časova i 9 minuta
Dobrodošli ;)

NOVA AUTORSKA PREDSTAVA NEVID TEATRA ZA CIJELU PORODICU PREMIJERNO 29.12.2016. GODINE

Priča govori o princezi sa planete Kokoda, Spejs Koki, koja dolazi na Zemlju u potrazi za hranom kako bi spasila svoj kokošiji rod od izumiranja. Riječ je o porodičnoj basni za djecu, mlade i odrasle od 3 do 133 godine, autora teksta Marka Dukića, u režiji Belinde Božičković i Marka Dukića. Predstava će biti premijerno izvedena 29. decembra 2016. godine na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske sa početkom u 19 časova i 9 minuta.
Podrži #Nevidteatar - proslijedi najavu predstave i svojim prijateljima
#SpejsKoka

12/12/2016

Pozivamo sve građane naselja u okolini Građevine (Ulica Sime Šolaje, Banjaluka) na javnu tribinu GRAĐANI GRADE GRAĐEVINU koja će se održati u MZ Centar 1 u srijedu, 14.12.2016. sa početkom u 18 časova.

Pozivamo sve građane naselja u okolini Građevine (Ulica Sime Šolaje, Banjaluka) na javnu tribinu GRAĐANI GRADE GRAĐEVINU koja će se održati u MZ Centar 1 (bivši restoran Master) u srijedu, 14.12.2016. sa početkom u 18 časova. Na javnoj tribini će biti predstavljeni rezutati ankete o stavovima stanovnika naselja, te prijedloge uređenja Građevine i izmjena regulacionog plana u zoni Ulice Sime Šolaje. Prijedlozi će biti otvoreni za komentare i sugestije!

#Nevidteatar, zajedno sa udruženjima građana Centar za životnu sredinu, Zdravo da ste, Helsinški parlament građana Banjaluka provodi akciju #GrađaniGradeGrađevinu: Promocija učešća građana u planiranju grada”. Cilj održavanja akcije jeste informisanje i osnaživanje građana za aktivno učešće u procesu donošenja odluka, a posebno iz oblasti uređenja prostora i korišćenja javnih površina

07/07/2016

Жижа / Žiža's cover photo

29/06/2016

BOG LUDOSTI GOSTUJE U BANJALUCI U SKC-u

#SKCBanjaluka, Univerzitetski kampus, hangar iza Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport, četvrtak, 30. juni 2016. godine u 20 časova i 57 minuta

Dobrodošli! :)

BOG LUDOSTI GOSTUJE U BANJALUCI U SKC-u

Filosofski stand-up Nevid Teatra #Pohvalaludosti, po tekstu holandskog avgustinskog teologa, filozofa i filologa Erazma Roterdamskog, u pohodu je protiv neobrazovanost i sveopšte gluposti ili šta ti smeta što ti cijelo pozorište zviždi. Pljeskaj ti sebi sam!
#SKCBanjaluka, Univerzitetski kampus, hangar iza Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport, četvrtak, 30. juni 2016. godine u 20 časova i 57 minuta
#NevidTeatar

25/05/2016

BARIŞ MANÇO gönüldağı (kaan düzarat)

Meastro Sertac Ogul aka As Smooth As uređuje orijentalnu listu u Žiži petka 27og. Leteće ćilime možete zakačiti na obližnje bandere i saobraćajne znakove.

06/02/2016

Ryley Walker - Full Performance (Live on KEXP)

У Жижи у недјељу наступа амерички музичар Рајли Вокер. Концерт неће почети прије 21:30h.
Погледајте (или послушајте у позадини) неколико пјесама са Primrose Green албума снимљене 2015. у студију Сиетл радио станице KEXP.

http://KEXP.ORG presents Ryley Walker performing live in the KEXP studio. Recorded June 8, 2015. Songs: Sullen Mind Funny Thing She Said On The Banks Of The ...

13/01/2016

Inner Life - Ain't No Mountain High Enough

Вечерас: https://www.facebook.com/events/1084286254967591/

Larry Levan Mix, Paradise Garage Classic

blboom.com 07/11/2015

GALERIJA GRUNDILO | ALIJA KAMBER @ЖИЖА [BANJA LUKA] | IZLOŽBA

blboom.com Tekst & fotografije: Lidija Drakulić GALERIJA U četvrtak, 5. novembra, otvorila se još jedna izložba u banjalučkom kafiću Žiža. U pitanju je Galerija Grundilo i radovi Alije Kambera. Izgleda da...

blboom.com 29/10/2015

DEPARTED ART | IZLOŽBA @ЖИЖА [BANJA LUKA] | 19/10 - 03/11/2015

blboom.com Tekst & fotografije: Lidija Drakulić GALERIJA Od 19. oktobra i sve do 03. novembra, gosti banjalučkog kafića Žiža imaju priliku da uživaju u izložbi Departed Art radova odnosno radova banjaluča...

[05/22/15]   Ovaj vikend u Žiži:

[04/21/15]   da li je u ovoj grupi neka osoba iz srebrenice ili neko zna nekog mladog zanimljivog da bi zelio da snimi kratak film i prica o srebrenici za vice? da svira u bendu, crta grafite, vozi skate...tako neka osoba iz subkulture...

Videos (show all)

Pheromones // Lag - Masterclass
Samo kratko. Ne damo live! Bili ste zločesti!Iconoclast. Kosmogonija Free Jazz-a. Hvala Leo i Julie.

Location

Category

Bar

Services

Groups Kids Takeout Waiter Walkins

Specialties

Coffee Drinks

Payment Options

Cash

Address


Srpska 70
Banja Luka
78000

Opening Hours

Monday 07:00 - 23:00
Tuesday 07:00 - 23:00
Wednesday 07:00 - 23:00
Thursday 07:00 - 23:00
Friday 07:00 - 00:00
Saturday 09:00 - 00:00
Sunday 09:00 - 23:00
Other Bars in Banja Luka (show all)
Кафе БАЗА Кафе БАЗА
Bana Milosavljevica 8
Banja Luka, 78000

Novo mjesto u gradu. Otvoreno od strane par mladih ljudi u potrazi za svojim mjestom za opustanje. Iskreno se nadamo da ce postati i Vase.

Cafe bar Bona Fides Banja Luka Cafe bar Bona Fides Banja Luka
Save Kovačevića 12
Banja Luka, 78000

Bona Fides (lat.izr. U dobroj namjeri)

Caffe Paris Caffe Paris
Rade Vranješević 65
Banja Luka, 78000

Caffe Paris

SNEK SNEK
Srpska 2
Banja Luka, 78 000

,,SNEK BAR,, je ugostiteljski lokal koji se nalazi u samom centru grada i predstavlja dugogodisnji simbol Banjaluke. Renoviran je u martu 2014.

Caffe bar Sparta Caffe bar Sparta
Brace Potkonjaka 77
Banja Luka, 78000

EY

Cocktail Castra Lab Cocktail Castra Lab
Save Kovacevica 48
Banja Luka, 78000

Cocktails & Mixology

Caffe Topolino Caffe Topolino
Vase Glušca 25
Banja Luka, 78000

Caffe Topolino predstavlja idealno mjesto za opuštanje sa prijateljima uz vašu omiljenu kafu. Ulica Vase Glušca 25 (Venecija most) Banja Luka

ALTER EGO wine bar ALTER EGO wine bar
Milovana Glisica Br 2
Banja Luka, 78000

Caffe Johnnie Caffe Johnnie
Aleja Svetog Save
Banja Luka, 78000

Caffe bar Johnnie, preko p**a dvorane Borik

Caffe Via Ferrata Caffe Via Ferrata
Gunduliceva Bb
Banja Luka, 78000

Kutak Pub%Bashta Kutak Pub%Bashta
Novice Cerovića
Banja Luka

Shakers Bar - Banja Luka Shakers Bar - Banja Luka
Bewo River Apartments, Bulevar Stepe Stepanovića 181b
Banja Luka, 78000

SKYPE shakers.bar.banja.luka